POZIV ZA PRIJAVE

PRIJAVI SVOJ PROJEKAT

«YouthForChange:Mladi, aktivizam, nove tehnologije»

Poštovani učesnici, prijatelji i saradnici Ljetne škole ” Mladi, aktivizam i nove tehnologije”

Pozivamo vas da putem forme u nastavku ovoga teksta prijavite svoj projekat. Cilj projekta koji prijavljujete je da omogući doprinos razvoju BiH društva i ekonomije, ili doprinese tehnološkom progresu, jačanju društvene odgovornosti, pomirenju među narodima u BiH, i/ili povećanju standarda života u lokalnim zajednicama, regijama, gradovima ili šire.

Svakodnevno smo izloženi negativnim vijestima u medijima koje oslikavaju posljedice neodgovornog političkog djelovanja i nedostatka zajedničke akcije i solidarnosti, te su fokusirane na etno-nacionalnu retoriku, korupciju, nezaposlenost, i sl. Informacije o velikom broju inicijativa i dobrih praksi koje se bore protiv negativnih društvenih pojava i problema, te veliki broj ljudi koji svakodnevno rade za dobrobit svojih zajednica i doprinose razvoju ostaju nevidljivi bh. javnosti zbog fokusa tradicionalnih medija na političku retoriku i senzacije. Nemoguće je raditi na društvenim promjenama ukoliko se dobre ideje i prakse ne šire, i ukoliko se nosioci pozitivnih promjena ne umrežavaju preko postojećih teritorijalnih podjela i granica.

Upravo u ovu svrhu pozivamo Vas mlade da postanete odgovoran građanin  i da svojim angažmanom i projektom pozitivno utičete na cijelo društvo. Projekti koji će biti podržani moraju se baviti tematikom: uvođenje novih tehnologija i inovacija, poboljšanje pružanja javnih usluga, jačanje društvene odgovornosti, načini pomirenje, ili bilo kakav projekat koji jača svjesti o novoj i boljoj budućnosti. 

Prijavi svoj projekat

Apliciranje za projekat
Vaš doprinos projektu, vrijeme koje planirate da potrošite, resursi, itd...
Tehnologije, programi za izradu, web hosting, opreme, itd...
Sending