Osnivanje poslovne asocijacije Mostar Software City

Osnivanje poslovne asocijacije Mostar Software City
05 apr 2016

Ceremonija osnivanja asocijacije domaćih poduzeća iz sektora informacijskih tehnologija pod nazivom Mostar Software City (MSC) će se održati u utorak 12.4.2016 u 14h u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru.

Relevantna lokalna IT poduzeća s preko 300 zaposlenika prepoznala su zajedničke ciljeve i odlučila osnovati zajedničku asocijaciju s vizijom stvaranja novih prilika za zapošljavanje, rast i korist lokalne zajednice.

Glavni fokus MSC-a jeste internacionalizacija, odnosno podrška izvozu lokalnih proizvoda i usluga na vanjska tržišta kroz umrežavanje, istraživanje i širenje tržišta, kao svojevrsni izvozni akcelerator koji za cilj ima razvijati i unaprjeđivati proizvode i usluge lokalnih poduzeća te zajedničkim nastupom uspostavljati izravne kontakte s klijentima na globalnom tržištu.

Posebnu pozornost članica MSC-a zauzimaju mladi kojima želimo pružiti mogućnost za stjecanje prvih praktičnih radnih iskustava i u konačnici zaposlenje, ili podršku i mentorstvo u pokretanju vlastitog biznisa.

MSC može biti značajan partner kako domaćim poduzećima, tako i našim javnim institucijama i organima vlasti u smislu digitalizacije procesa rada na svim razinama vlasti. Uspostavljanje e-Vlada (e-Government) rješenja je velika potreba i neminovnost koja u konačnici može omogućiti kvalitetniji način rada institucija te veće zadovoljstvo svih građana naše zemlje.

Uvodne riječi uputit će Ambasadorica Kraljevine Norveške gđa Anne Vibeke Lilloe, i Ambasadorica SAD-a gđa Maureen Cormack, a očekuju se i predstavnici domaćih i inozemnih poduzeća, globalnih IT poduzeća u BiH, institucija vlasti, visokog obrazovanja, gospodarskih komora i nevladinih organizacija.

Detaljni dnevni red je u prilogu kao i više informacija o Mostar Software Cityju možete naći na www.softwarecity.ba a izravnu prijavu na sam događaj možete izvršiti ovdje.

 

Tekst preuzet sa adrese: http://www.akta.ba/bs/Vijest/najave/osnivanje-poslovne-asocijacije-mostar-software-city/64249

Share

administrator

Komentariši